Nieuws

Metric Halo levertijden, nieuwe 3D software en Atmos controlling

  Wednesday 25 August 2021, 15:22
Het wereldwijde chiptekort treft niet alleen de auto-industrie.  Ook fabrikanten van audioapparatuur raken erdoor in problemen.  Waaronder Metric Halo. Hun 3D upgrades zijn helaas sterk in prijs gestegen. Concreet betekent dit dat de "early adopter" korting voor deze upgrades komt te vervallen. En ook de levertijd van de 2882, de LIO-8 en ULN-8  is flink toegenomen.

De Metric Halo ULN-2 is enige maanden geleden uit productie genomen. De reden is dat een essentieel onderdeel niet langer verkrijgbaar is waardoor het apparaat niet langer kon worden geproduceerd. 3D EdgeCards zijn gelukkig nog wel goed leverbaar.

Er is een nieuwe versie van de 3D software  beschikbaar met interessante features, genaamd: PB11. Tevens is het Plug-in programma in de PB11 software verder uitgebreid. Meer info vind je op: https://mhsecure.com/3d_public_beta/

Tot slot nog een tip:

Metric Halo 3D interfaces blijken uitstekend dienst te kunnen doen als betaalbare Dolby Atmos controller. Bijvoorbeeld in een standaard 7.1.4 monitorconfiguratie. Je kunt daarbij zowel de analoge als de digitale (AES) uitgangen benutten. De DSP bouwblokken in de 3D software kunnen daarbij worden gebruikt voor bass management en delays.

Bij configuraties groter dan 8 analoge outputkanalen is het wel noodzakelijk met meer dan één interface te werken. Bijvoorbeeld 2x Metric Halo LIO-8.