Nieuws

Lynx kondigt Dolby Atmos compatibiliteit aan voor Aurora (n)

  Tuesday 11 April 2023, 12:58

Lynx Studio Technology heeft compatibiliteit aangekondigd tussen hun veelgeprezen Aurora(n) audio-interface/converter en Dolby Atmos, een revolutionaire “spatial audio technology” voor de meest immersive geluidservaring. Atmos breidt bestaande surround sound-systemen uit door hoogtekanalen toe te voegen, waardoor geluiden kunnen worden geïnterpreteerd als driedimensionale objecten zonder horizontale of verticale beperking. Bob Bauman, mede-eigenaar van Lynx en Chief Hardware Engineer, zegt: “We hebben veel verzoeken gekregen van geluidstechnici die de sonische transparantie van de Aurora(n) willen combineren met de enorme creatieve kracht van de Atmos-mixomgeving. Nu bieden we hen die mogelijkheid”

Mede-eigenaar en Chief Software Engineer David Hoatson voegt hieraan toe: “Vanaf het begin hebben we Aurora(n) ontworpen met de flexibiliteit om een buitengewoon pad te bieden voor toekomstige upgrades. Lynx-klanten die het Aurora(n)-platform loyaal hebben ondersteund, worden nu beloond met de mogelijkheid om te werken binnen het boeiende, nieuwe rijk van immersive audio.”

De nieuwe Dolby Atmos-compatibiliteit voor de Lynx Aurora(n) wordt beschikbaar gesteld via een gratis firmware-update die te vinden is op de Lynx-website voor alle geregistreerde Aurora(n)-gebruikers.

De update bevat een hele reeks nieuwe functies, waaronder ondersteuning voor luidsprekerconfiguraties tot 9.1.6, 530 totale roomcorrectiefilters, tot 16 filters per kanaal (inclusief parametrisch, low-pass, high-pass en shelving), kanaalniveau en delay-compensatie en uitgebreid bass-managementbeheer met LFE-kanaal, dat allemaal is geïmplementeerd in hardware met 64-bits floating point nauwkeurigheid. De update zorgt ook voor een perfecte integratie tussen Aurora(n) en Sonarworks geluidskalibratiesoftware, evenals Room EQ Wizard (REW) voor room akoestiekmeting, luidsprekermeting en audioapparaatmeting. Deze compatibiliteit maakt directe import van luidsprekerkalibratieparameters in Aurora(n) mogelijk zonder handmatige invoer. Dolby Atmos-besturing zal ook naadloos worden geïntegreerd in de eigen NControl-software van Lynx.

Lynx Aurora(n)-gebruikers krijgen een melding wanneer de nieuwe firmware-update beschikbaar is om te downloaden. Meer informatie over Aurora(n) is beschikbaar op lynxstudio.com.

Dolby en het dubbel-D-symbool zijn gedeponeerde handelsmerken van Dolby Laboratories Licensing Corporation. Alle andere handelsmerken blijven het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.