Nieuws

ATC prijsverhoging per 1 november a.s.

  Tuesday 04 October 2022, 15:23

Het zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat de koersen van de US Dollar, de Euro en het Britse Pond de laatste weken behoorlijk uiteen lopen. Het goede nieuws is dat producenten in de Eurolanden daardoor goedkoper kunnen exporteren. Minder goed nieuws is dat producten uit bijvoorbeeld de USA en Zwitserland door de waardedaling van de Euro voor ons Europeanen een stuk duurder zijn geworden.

Nu blijkt het met het koersverschil tussen het Britse Pond en de Euro onderling nog mee te vallen. Je zou kunnen zeggen dat, hoewel het met beide munteenheden niet echt goed gaat, tot op heden het waardeverschil beperkt is gebleven. Voor de verkoopprijs van een Brits merk als ATC is dat voor ons Nederlanders dus gunstig. Voor ATC zelf is dat helaas niet het geval. ATC koopt als fabrikant (elektronica)onderdelen op de internationale markt en betaalt hiervoor, sinds de waardedaling van het Britse Pond, dus meer. Dit verhoogt de kostprijs van hun producten. En dan zijn de door schaarste vaak forse prijsverhogingen van onderdelen zelf nog niet meegerekend.

Je raadt het al, ATC is genoodzaakt haar prijzen te verhogen. Ze doen dat met minimaal 4%. Deze prijsverhoging gaat al in per 1 november a.s.. Bestellingen voor deze datum geplaatst worden uitgeleverd tegen de oude prijs.

Mocht je overwegen een ATC product aan te schaffen en is dat nog deze maand mogelijk, dan kun je  daarmee dus serieus geld besparen.