Nieuws

TELEFUNKEN TF11 Microfoon Wint 2022 TEC Award

  Monday 13 June 2022, 17:00

South Windsor, CT, juni 2022 — TELEFUNKEN Elektroakustik, leider in microfoontechnologie, is verheugd aan te kondigen dat het de TEC Award heeft gewonnen in de categorie Outstanding Technical Achievement (Microphones - Recording) in de 37e jaarlijkse NAMM TEC Awards, gehouden op zaterdag 4 juni 2022, als onderdeel van The NAMM Show. TELEFUNKEN nam de prijs in ontvangst voor zijn nieuwe TF11 FET grootmembraan condensatormicrofoon.

 

Alan Venitosh, Director of Operations, nam de prijs in ontvangst op het podium: “TELEFUNKEN is zeer vereerd in ons 20e jaar dat we microfoons maken. We danken onze klanten, onze dealers, onze distributeurs, onze verkopers, onze productiepartners en onze leermeesters voor hun voortdurende steun. In de afgelopen twee jaar heeft TELEFUNKEN bijna 100 virtuele fabrieksrondleidingen gedaan tijdens de pandemie om scholen over de hele wereld te bereiken. We willen Hey Audio Student en John Krivit bedanken voor het creëren van die geweldige community. En veel dank aan ontwerpers Ryan Loftus, Bill Ryan en ons hele toegewijde team. In de eerste plaats dank aan Toni Fishman, onze visionaire oprichter en eigenaar voor het mogelijk maken van dit alles.”

De TEC Award voor de TF11 FET markeert TELEFUNKEN's negende TEC Award-nominatie en vijfde overwinning sinds 2003. TF11, die in de zomer van 2020 op de markt kwam, combineert een Oostenrijks geïnspireerde intonatie vergelijkbaar met de legendarische C12 met moderne FET technologie. Het resultaat is een prachtig, open en gedetailleerde frequentierespons met uitzonderlijk snelle transiëntrespons, hoge SPL-verwerking en lage eigen ruis. De TF11 is met de hand geassembleerd in de VS en heeft een CK12-stijl capsule met “edge termination”, een echte klasse A discrete JFET-versterker en een op maat gemaakte OEP/Carnhill-uitgangstransformator.

TELEFUNKEN werd in 2001 opgericht door Toni Fishman als de heropleving van het oorspronkelijke bedrijf dat in 1903 werd opgericht. Fishman merkte op over de 2022 TEC Award van het bedrijf: "Al vroeg in onze geschiedenis werden we erkend door de vooraanstaande leden van de TEC Award die nomineerden en gemeenschap. Het moedigde ons niet alleen aan, maar bevestigde ook ons werk in een zeer competitief veld. Het winnen van deze 2022 Award inspireert ons enorm om onze toewijding aan het creëren van nieuwe microfoons voort te zetten met erkenning van de originele technologieën die de basis vormen van ons werk van vandaag.”

De NAMM TEC Awards worden jaarlijks uitgereikt ter ere van de pro-audiogemeenschap door de personen, bedrijven en technische innovaties achter de hedendaagse geluidsopnames, live optredens, films, televisie, videogames en andere media te erkennen.

Ryan Loftus, TELEFUNKEN's Lead Design Engineer, merkte op: "We zijn dankbaar voor het ontvangen van deze TEC Award voor onze nieuwe TF11 condensatormicrofoon. Het was een opwindend product om te ontwikkelen, waarbij ontwerpelementen van onze M60 FET en buisgebaseerde microfoons uit de Alchemy-serie werden gecombineerd om onze eerste fantoom aangestuurde grootmembraan condensatormicrofoon te creëren. Het is geweldig dat een nieuw ontwerp wordt erkend door onze branchegenoten.”