banners
 

Brand AKM chipfabriek mogelijk ramp voor audio-industrie

Woensdag 25 november 2020, 11:13 • 46 keer gelezen
Brand AKM chipfabriek mogelijk ramp voor audio-industrie Sinan Kökbugur | 02 november 2020

Vorige week heeft een grote brand gewoed in een chipfabriek van het Japanse Asahi Kasei Microsystem (AKM), zo is te lezen in Japanse media. Het blussen van de brand heeft meerdere dagen geduurd en de brand zou naar verluidt grote schade hebben veroorzaakt. De productie van chips ligt stil en het gaat mogelijk meer dan zes maanden duren alvorens de productie hervat kan worden.
 
Lees verder op hifi.nl

MacOS 11 Big Sur nog even niet

Vrijdag 06 november 2020, 17:07 • 270 keer gelezen
MacOS 11 Big Sur nog even niet

Binnenkort brengt Apple MacOS 11 ofwel "Big Sur" uit. In MacOS11 is heel wat veranderd. Op dit moment zijn er nog allerlei compatibiliteitsproblemen met deze versie van MacOS, en die zullen bij het officiële verschijnen ervan nog zeker niet verholpen zijn. Ook wordt er waarschijnlijk een nieuwe Apple laptop met een Apple processor gelanceerd. Hoe goed die werkt, weet nog niemand.

Ons advies is om voorlopig de kat uit de boom te kijken en niet meteen je OS te upgraden of zo'n nieuwe Mac te kopen.

Zip Boterbloem


PSI Audio and Yello

Maandag 02 november 2020, 13:39 • 211 keer gelezen
PSI Audio and Yello

Kinderlijk plezier voor verfijnde geluidssculpturen
Boris Blank is van jongs af aan gefascineerd door verschillende geluiden. "Ik had al affiniteit met geluid lang voordat we met Yello begonnen. Als kind was ik al gefascineerd door een verscheidenheid aan geluiden en de sfeer van ondergrondse garages en echo's. Dit ging over in mijn muzikale carrière, aangezien geluid altijd belangrijker voor me is geweest dan de symfonische aspecten." 


Nieuwe studio voor Sub Bass Music Group

Donderdag 29 oktober 2020, 10:14 • 288 keer gelezen
Nieuwe studio voor Sub Bass Music Group Zelden zijn we een organisatie tegengekomen die zo snel kan "schakelen" als Sub Bass Music Group (SBMG).  We kennen de mensen achter Sub Bass al enige jaren. In oktober 2019 liet medeoprichter Sebastiaan Brouwer me weten dat men van plan was de bestaande studio opnieuw te laten bouwen. Ditmaal volledig akoestisch verantwoord.