banners
 

Relay-Controlled Volume

Dinsdag 17 april 2018, 14:51 • 87 keer gelezen
Relay-Controlled Volume

Je zou denken dat er over volumeregeling in het analoge domein niet bijster veel valt te vertellen. Het tegendeel is waar. Het ontwerpen van een echt vervormings- en ruisarme volumeregeling is wel degelijk rocket science. Naar aanleiding van een nieuw ontworpen circuit, toegepast in hun HPA4 voorversterker/hoofdtelefoonversterker, doet John Siau van Benchmark Media haarfijn uit de doeken hoe het moet en ook hoe het niet moet. Voor de audiofiel en voor de fijnproever. Relay-Controlled Volume


Lynx Aurora (n) Configurator

Dinsdag 17 april 2018, 12:23 • 71 keer gelezen
Lynx Aurora (n) Configurator Lynx Aurora (n) is een 32 I/O modulair platform waarbij je zelf de in- en uitgangsstructuur kunt kiezen. Totaal zijn er 4 slots voor I/O's en een slot voor de interfacekaart (USB/HD/TB/Dante). Per I/O slot kun je kiezen voor een 8-kanaals AD/DA kaart, een 16 I/O AES kaart (LM-DIG) of een 4 kanaals pre-amp kaart (LM-PRE4). Om te zien welke optiekaarten met elkaar te combineren zijn heeft Lynx een Configurator online gezet. je vindt hem onder aan deze pagina.

Alpha Audio Road Trip Zwitserland: PSI Audio

Vrijdag 30 maart 2018, 13:23 • 241 keer gelezen
Alpha Audio Road Trip Zwitserland: PSI Audio

Alpha Audio bracht onlangs een bezoek aan het Zwitserse bedrijf Relec. Die naam zegt je waarschijnlijk niet zoveel maar het is de fabrikant achter het merk PSI Audio. De Alpha-mannen maakten een 22 minuten durend video-interview met CEO Roger Roschnick. En geloof ons, als je in actieve luidsprekertechniek geïnteresseerd bent dan blijft de video boeien tot het eind.

Eigenlijk heeft het Alpha Audio team gedaan wat wij zelf al veel eerder hadden moeten doen. Dus bij dezen: heren, hartelijk dank voor de moeite. Het wordt zeer gewaardeerd.


Mijn ervaringen met de PSI AVAA actieve laag-absorber

Dinsdag 13 maart 2018, 17:27 • 859 keer gelezen
Mijn ervaringen met de PSI AVAA actieve laag-absorber

Mijn ruimte heeft in de basis geen ongunstige akoestische eigenschappen: 50 vierkante meter oppervlak, goede verhoudingen tussen lengte, breedte en hoogte, en veel akoestische maatregelen in de vorm van VPR-basstraps, diffusors en rockwool panelen op de kritieke plaatsen voor vroege reflecties. Dit alles leidt tot een prima frequentierespons en een behoorlijk evenwichtige uitklinktijd. Op papier geen vuiltje aan de lucht dus. Maar zelfs in de lichte mate waarin staande golven in mijn ruimte aanwezig zijn, geven ze toch een wat wazig gevoel in het laag. Het is niet storend in de zin dat het niet overduidelijk resoneert, maar het maakt de plaatsing diffuus: het laag lijkt van alle kanten te komen, en hoewel het gemiddeld gezien wel in balans klinkt, is het toch lastig om precies te horen wat je doet in het onderste octaaf. Vandaar dat ik toch wel benieuwd was naar de PSI AVAA, een wonderlijk kastje dat onder de 150Hz als 'stofzuiger' werkt.