banners
 

Telefunken Elektroakustik TF11

Dinsdag 29 september 2020, 12:17 • 6 keer gelezen
Telefunken Elektroakustik TF11 De TF11 is het nieuwste lid van de Alchemy-serie en TELEFUNKEN Elektroakustik's eerste fantoomgevoede grootmembraan condensatormicrofoon. De TF11 is ontwikkeld met een groot aantal opnamesituaties in gedachten, van homestudio tot opnamestudio tot op het podium. De TF11 combineert een Oostenrijks geïnspireerde intonatie vergelijkbaar met de legendarische C12 met moderne, hoge prestaties die je mag verwachten van een FET circuit. Dit levert een prachtig open en gedetailleerd 3D-geluidsbeeld op, met een snelle, nauwkeurige transiëntrespons, hoge SPL-waarden en een lage eigenruis.

Sander van der Heide over HPA4

Donderdag 24 september 2020, 17:30 • 106 keer gelezen
Sander van der Heide over HPA4 Voor een mastering-engineer is het streven naar een pure audioweergave vaak een eindeloze zoektocht. Sinds de intrede van digitale audio zijn de spelregels volledig veranderd. Een digitale audiostream wordt middels een DA-converter omgezet naar analoge audio en vervolgens aangeboden aan het afluistersysteem.

Crip Theeuwes over ATC SCM25A

Maandag 14 september 2020, 18:02 • 163 keer gelezen
Crip Theeuwes over ATC SCM25A

"Veel engineers/producers wandelen langs hetzelfde pad waarin tijdens de beginjaren van hun carrière er allerlei speakers langskomen die ze later niet echt meer willen herinneren. Gaandeweg het proces neemt onze luistervaardigheid toe en onze honger naar die ene speakerset ook! De ATC is geen speaker voor een beginner. Gewoon omdat als iemand die deze toch wel heilige wandeling langs al die modellen niet bewandeld heeft, hij niet in staat is om de meerwaarde van die ene te kunnen waarderen. En welke is die ene dan? Na dertig jaar audio heb ik dit verdiend: ATC SMC25."

Crip Theeuwes, Volver Studio
info@volverstudio.com


Joe Chiccarelli Talks About Using ATC Studio Monitors

Woensdag 05 augustus 2020, 18:17 • 670 keer gelezen
Joe Chiccarelli Talks About Using ATC Studio Monitors

Wat we heden ten dage ook van Noord America mogen vinden, het blijft het land waar veel grote artiesten hun oorsprong hebben. En dat maakt de producers en engineers  van die artiesten eveneens erg interessant. Een daarvan is Joe Chiccarelli. Deze multi-Grammy award winning producer/engineer begon zijn audiocarrière in de tachtiger jaren en heeft sindsdien gewerkt met o.a. Frank Zappa, The White Stripes, The Killers, Counting Crows en Morrissey. Zo'n man heeft wat te vertellen.