banners
 

Netflix neemt QC Room in gebruik

Vrijdag 18 oktober 2019, 16:19 • 298 keer gelezen
Netflix neemt QC Room in gebruik

In april 2019 heeft Netflix Nederland een nieuwe quality control room in gebruik genomen. In deze ruimte wordt zowel beeld- als geluidmateriaal van producties uit een groot deel van Europa bekeken en beluisterd. Waar nodig worden aanpassingen gedaan. 

De basis wordt gevormd door een Pro Tools Ultimate systeem. De audiorouting vindt plaats in een AVID MTRX. Deze interface is voorzien van twee SDI kaarten waardoor er zonder looptijdverschillen audio uit 4K beeldmateriaal kan worden gehaald. Het HDMI signaal van een van de displays wordt middels een Anthem AVM60 omgezet in discrete audio en vervolgens aangeboden aan de MTRX.

Blackbird Studio Builds Out for Dolby Atmos with ATC

Dinsdag 15 oktober 2019, 12:14 • 279 keer gelezen
Blackbird Studio Builds Out for Dolby Atmos with ATC NASHVILLE, TENNESSEE – AUGUST 2019: Blackbird Studio in Nashville, Tennessee is not known for half-measures. "At Blackbird, the bar is extremely high," noted John McBride, Blackbird's founder, owner and visionary. "We do everything we can to create a setting where artists and engineers are equipped and inspired to create music that can change the world."

Tijdelijke prijsverlaging ELA M 260 microfoonsysteem!

Maandag 23 september 2019, 12:09 • 242 keer gelezen
Tijdelijke prijsverlaging ELA M 260 microfoonsysteem!

Voor een beperkte tijd verlaagt Telefunken Elektroacoustiek de prijs van het model ELA M 260.

De ELA M 260 is een van de toonaangevende, buizen klein membraanmicrofoon met drie verwisselbare capsules (TK60 cardioid, TK61 omni en TK62 hyper-cardioid). De microfoon wordt geleverd met een premium Accusound-tube microfoonkabel, een elastische shockmount en een bijbehorende power supply. De ELA M 260 is ideaal gebleken voor akoestische gitaar, percussie en snaarinstrumenttoepassingen maar ken daarnaast nog vele andere toepassingen.


Metric Halo 3d Early Adopter Program eindigt op 30 september a.s.

Woensdag 04 september 2019, 14:34 • 319 keer gelezen
Metric Halo 3d Early Adopter Program eindigt op 30 september a.s. Het is bijna zover. De officiële eerste release van de 3d software (firmware) van Metric Halo is binnenkort een feit. De huidige beta-software is voor 99% af en draait reeds naar tevredenheid op duizenden machines.  Maar binnenkort wordt de "Golden Master"  (GM) software gepresenteerd waarmee een mijlpaal in een lang ontwikkeltraject wordt bereikt. Met de komst van de GM komt er tevens een einde aan de 25% korting die Metric Halo gedurende de ontwikkelperiode heeft gehanteerd.