banners
 

Willie Green Checks Out New TF11

Dinsdag 26 januari 2021, 16:39 • 72 keer gelezen
(vertaald met Google translate)
Producer Paul "Willie Green" Womack heeft de nieuwe TELEFUNKEN TF11-microfoon getest in zijn succesvolle opnamestudio in Brooklyn. Hij keerde onlangs ook terug van TELEFUNKEN in Connecticut, waar hij een 30 minuten durende video vastlegde en produceerde voor de WinterNAMM Show 2021.
Willie Green Checks Out New TF11
"Ik vind het leuk om nieuwe muziek en nieuwe geluiden te creëren", zegt Green, "De TF11 heeft de solide erfenis van Telefunken maar dit is een nieuwe microfoon en ik wilde horen waar het bedrijf heen ging. Door TELEFUNKEN te bezoeken kon ik met eigen ogen zien hoe hun microfoons worden geproduceerd. Mijn eerste indruk is dat de nieuwe TF11 erg gepolijst en modern klinkt. TELEFUNKEN heeft een lange geschiedenis van zo veel geweldige microfoons, maar de TF11 heeft een progressief, verfijnd geluid. Dat is wat ik zocht, vooral voor de hiphop en R&B producties die ik doe. "

Met artiesten zoals Wiz Khalifa, Donnie McClurkin, The Roots, Billy Woods, ELUCID en meer, heeft Willie Green zichzelf gevestigd als een van de beste producers en engineers in onafhankelijke hiphop en R&B.

"De bovenkant is helder en niet gehyped. Het is open en luchtig, zoals je dat ook wilt. Vooral voor moderne R&B", legt Womack uit. "Daar wil je die top op hebben, maar voor dingen die ik normaal zou doen voor een R&B of een popplaat, zoals het versterken van de EQ om het op te fleuren - dat hoef ik niet te doen met de TF11. Die klinkt gewoon zo direct uit de doos, wat het hele proces gemakkelijker maakt om te mixen. Ik hoef minder te werken om het juiste geluid te krijgen. "

Womack heeft de lagere frequentierespons van de TF11 grondig onderzocht. "Als je werkt met een aantal van deze microfoons die al die onderkant hebben, probeer ik uiteindelijk wat van dat lage en lage midden te verwijderen, vooral als ik vocalen stapel. Als ik het wil opwarmen, gebruik ik graag een buizenvoorversterker of een buizencompressor. Deze TF11 heeft een mooie, volle low-end, maar ook weer niet zoveel dat als ik vocalen stapel, het teveel wordt. Deze microfoon heeft een mooie en evenwichtig onderkant. "

Zijn levenslange passie voor hiphopmuziek kreeg voor het eerst vorm toen Green naar Berklee College Of Music in Boston ging. Hij zou afstuderen met een diploma van de afdeling Music Production & Engineering. Evenals zijn ontluikende reputatie in de undergroundscene van Boston als een getalenteerde beatsmith en solide engineer.

"Een van de dingen die direct opvallen is dat dit een zware microfoon is. De TF11 ziet eruit en voelt aan als een professioneel stuk gereedschap. Hij heeft een prachtige blauwe afwerking - het ziet er gewoon uit als iets dat waardevol is. Maar hij is verrassend betaalbaar en dat is echt leuk. Deze "oogtest" is belangrijk voor bepaalde artiesten als ze binnenkomen. Ze zien die TELEFUNKEN-badge, ze zien de bouwkwaliteit en ze weten: 'Oké, we doen vandaag echt iets; we maken een echt album. "

Womack, momenteel woonachtig in Brooklyn, NY, is lid van de AES Board of Governors en is een actieve docent. Willie Green werkt vanuit zijn studio, The GreenHouse Recording Co., en is een leidende stem in zowel muziekcreatie als audio-educatie.