banners
 

LT-HD2 Pro Tools HD interface option

Woensdag 23 januari 2019, 17:43 • 994 keer gelezen

13 jaar na de introductie brengt Lynx ST een opvolger voor hun Pro Tools HD optiekaart uit: de Lynx LT-HD2. Het technisch ontwerp van de LT-HD2 wijkt nogal af van zijn voorganger waardoor hij uitsluitend geschikt is voor gebruik in de nieuwe Aurora (n).  De LT-HD2 is voorzien van miniDigilink connectors en ondersteunt lange kabellengtes, bij elke sample rate. De prijs blijft ongewijzigd t.o.v. de LT-HD.

LT-HD2 Pro Tools HD interface option
De LT-HD, zoals alle niet door AVID geproduceerde Digilink hardware uit die tijd, was gebaseerd op "reversed engineering". AVID was destijds bepaald niet blij met dit soort initiatieven. Inmiddels kijkt AVID daar anders tegenaan en accepteert men dat de prijs/prestatieverhouding van third party hardware vaak een stuk gunstiger is dan wat zij zelf op de markt brengen. Maar AVID zou AVID niet zijn als ze niet ook van die ontwikkeling een verdienmodel  zou maken. Om een non-AVID interface op de Digilink bus te kunnen aansluiten, heb je een DigiLink licentie nodig die AVID online aanbiedt voor USD 300,-.

Ondanks deze toeslag, blijft de Aurora (n) t.o.v. een AVID HD I/O of MTRX (en andere merken) een zeer interessante keuze. De voordelen op een rij:

Price wise:
Prijs/mogelijkheden verhouding van een Aurora (n) t.o.v. een AVID interface is zeer gunstig. Zeker naar mate het aantal I/O's toeneemt. Voorbeeld:
32 I/O MTRX, Euro 20.000,- ex.
32 I/O HD I/O 16 (2x), Euro 8.400,- ex.
32 I/O Aurora (n) HD Euro 5.600,- ex.

Sound wise:
Aurora (n) is een high-end converter. Naar onze mening staat de Aurora (n) qua geluidkwaliteit op een hoger niveau dan AVID HD I/O. Aurora (n) kan een vergelijk met de MTRX (DAD) prima aan. Welk van de twee qua klank de voorkeur geniet, hangt af van je smaak.

Features:
- Aurora (n) kan op elk moment worden omgebouwd naar een ander interfaceformaat (Thunderbolt, Dante, USB)
- De I/O structuur van een Aurora (n) is volledig modulair en kan op elk moment worden aangepast.
- Aurora (n) heeft 1U form factor. 32 I/O's, 19 Inch, 4,4cm hoog.
- Aurora (n) heeft een SD Card slot waarmee tot 32 kanalen 192kHz/24Bit, stand-alone kan worden opgenomen
- Aurora (n) heeft geen interne fan en is mechanisch volledig stil.
- Aurora (n) heeft een hoogwaardige interne clock die meerdere externe apparaten kan aansturen.
- Aurora (n) heeft twee, apart regelbare hoofdtelefoonuitgangen. Inputs kunnen individueel of gesummed via een interne mixbus worden beluisterd.
- LM-PRE4 Microfoon Pre-amp optieboard (4 kanalen).
- Aurora (n) is remote bedienbaar d.m.v. Lynx mixer (software applicatie).

Support:
- Support voor Lynx producten is over een zeer lange periode gegarandeerd. (zo goed als alle Lynx Aurora Classic converters, nu 14 jaar op de markt, zijn nog dagelijks in gebruik en worden nog altijd ondersteund en geserviced. Reparatiekosten (zelden aan de orde) liggen aanzienlijk lager dan van AVID producten.

De nieuwe LT-HD2 maakt van een Lynx Aurora (n) in vele opzichten de ideale, waardevaste Pro Tools HD interface. Voor nu en voor vele jaren die nog volgen.